3D tulostus

3D tulostus on kätevä tapa valmistaa custom osia nopeasti ja edullisesti. Osat sopivat hyvin pientuotantoon tai prototyypin kehitysvaiheeseen.

3D tulostaminen on jatkuvasti kasvava tuotannon ala, parhaimman hyödyn 3D-tulostamisesta saadaan, kun valmistetaan erikoisosia nopealla aikataululla.

Esimerkki projektejamme löydät Arkistosta, olemme useasti hyödyntäneet osien 3D tulostamista varsinkin prototyypin kehitysvaiheessa.

3D tulostus tuotekehityksessä

3D tulostamisen aloituskulut ovat huomattavasti pienemmät kuin injektiomoldauksen tai muiden perinteisten valmistusmenetelmien.
Tämän lisäksi 3D tulostettuja osia voidaan nopeasti muokata 3D – tiedostoa muokkaamalla.

3D tulostetun osan valmistusaika yleisesti vaihtelee 30 minuutin ja 24 tunnin väliltä. Valmistusaikaan vaikuttaa osan koko, materiaali ja osan muotoilun monimutkaisuus.

3D tulostamiseen kuluva aika on kuitenkin vain murto-osa ajasta ja kustannuksista, joka kuluisi vaihtoehtoisilla menetelmillä.

Lisätietoja 3d tulostusmateriaali vaihtoehdoistamme löydät täältä : 3D Tulostusmateriaalit

3D tulostin

3D tulostin valmistaa osan muovista kerros kerrallaan.

Osat valmistetaan sulattamalla muovilankaa suuttimen läpi, suutinta ohjataan tarkasti tulostusalustalla ja osa valmistuu.

Kuvassa näkyvä osa on valmistettu 0.3 millimetrin kerrosvahvuudella, eli tulostetun kerroksen korkeus on 0.3 millimetriä.

Osan tulostamiseen käytettiin vahvaa ABS muovia.

 

3D tulostus - Materiaalin valinta

3D Tulostettu muovinen Koiran nimilaatta

PLA muovi

PLA muovi sopii useimpien 3D tulostettavien osien valmistamiseen. Se on yleisin 3D tulostamisessa käytetty muovi. PLA muovia sopii koristeellisten esineiden valmistukseen, kuten nimilaattoihin tai koteloihin. PLA muovia ei suositella kuluttavaan mekaaniseen käyttöön.

PETG Muovi

PETG muovi

PETG muovi on PLA muovia parempi vaihtoehto mekaanisten osien valmistamiseen. PETG muovi on sitkeämpää kuin PLA muovi ja kestää enemmän vääntöä. PETG muovista voidaan valmistaa hammaspyöriä ja hammashihnapyöriä.

3D tulostettu osa ASA muovista

ASA muovi

ASA muovi kestää erinomaisesti korkeampaa lämpötilaa ja UV valoa. ASA muovista valmistetut osat sopivat hyvin ulkokäyttöön

Joustavien osien valmistus TPU muovista

TPU muovi

TPU muovi on todella joustavaa, eikä sitä voi murtaa lähes mitenkään. TPU sopii mekaanisten osien valmistamiseen, jotka vaativat paljon joustavuutta.

3D tulostuspalvelu - Hinta

3D tulostus hinta voidaan tarkastaa nopeasti automaattisella hintalaskurilla ilmaiseksi. Saat hintatarjouksen sekunnissa, eikä se maksa sinulle mitään!

Hintatarjouksen voit tarkistaa näin:

1. Siirrä tiedosto hintalaskuriin, hyväksytyt tiedostotyypit : STL, STEP, OBJ

2. Odota hetki, osa analysoidaan.

3. Tarkista että mittasuhteet ovat oikein, muuta mittayksikköä tarvittaessa.

4. Valitse haluamasi 3D tulostusmateriaali.

5. Valitse haluamasi väri.

6. Lisää 3D tulostettava tuote ostoskoriin.

7. Siirry kassalle tilaamaan osa.

8. Saat sähköpostiisi laskun osan tilaamista varten.

9. Toimitamme 3D tulostetun osan n.1-2 viikossa maksusuorituksen jälkeen.