Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren

Sähkökäyttöinen maastolauta

Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren

Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren on suunniteltu Autodesk Fusion -ohjelmalla. Rakentamisessa hyödynnettiin 3D tulostamista ja CNC jyrsimistä.

Projektissa sähköistettiin MBS valmistama Dylan Warren II maastolauta.

Akkupaketti valmistettiin Sony VTC5 -akkukennoista, jotka antavat suuren purkuvirran. Akun jännite on 50,4 volttia, akun kuoret valmistettiin 3D tulostamalla PETG muovista.

Moottoreina on käytössä Flipsky 6355 140KV moottorit ja nopeuden säätimenä VESC.

Voimansiirto osat ovat uudistettu versio edellisestä, joka oli käytössä https://www.3dsuunnittelu.fi/sahko-skeittilauta/

Voimansiirrosta tehtiin huomattavasti kompaktimpi, MBS Dylan Warren on todella leveä joten voimansiirron täytyy olla kompakti.

Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren

Voimansiirto ratkaisu

Mekaniikka osat suunniteltiin Fusion 360 -ohjelmistolla. Osat valmistettiin CNC jyrsimellä ja 3D tulostimella. Hammasrattaat tilattiin Saksalaiselta tehtaalta, koska hammasrattaiden geometria on niin tarkka, ettei hammasrattaita voi tavallisilla jyrsimellä valmistaa.

Uusi versio on huomattvasti kompaktimpi ja voimansiirron teline on saatu mahtumaan 25mm, kun edellinen versio oli yli 30mm.

Hammasrattaat ovat 12/60 välityssuhteella. Isompi ratas on valmistettu POM muovista ja pieni ratas teräksestä.

Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren voimansiirto
Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren voimansiirto kuori auki

Li-ion akkupaketin rakentaminen

Li-ion akkupaketti valmistettiin tehokkaista Sony VTC5 -akkukennoista, jotka tarjoavat matalan sisäisen resistanssin ja korkean purkuvirran. Sarjojen väliset virran siirrot vahvistettiin kuparilla, akku mitoitettiin kestämään 80A hetkellistä virtaa. Akkukennojen telineet valmistettiin 3D tulostamalla PETG muovista.

Custom li-ion akkupaketti
Sähkömaastolauta MBS Dylan Warren akkupaketti kiinnitettynä

Jaa tämä postaus ystävillesi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *